Oefenruimte

Oefenruimtes

Onze oefenruimte bestaat uit een aantal apparaten om de kracht, lenigheid en conditie te verbeteren. Er zijn een aantal fietsen en loopbanden die volledig kunnen worden aangepast aan de individuele behoefte.

Samen oefenen

Het kan soms stimulerend werken om in groepjes te oefenen. Ook als mensen wat verder zijn in het revalidatieproces kunnen ze  een aantal oefeningen min of meer zelfstandig uitvoeren. Uiteindelijk moet er ook weer zelfstandig kunnen worden gesport of moet men zich weer zelfstandig thuis kunnen redden.

Pully-apparaten

Er wordt veel geoefend aan de pully-apparaten. Op deze manier wordt niet alleen de (domme) kracht getraind, maar wordt er een belangrijk beroep gedaan op de coördinatie van de beweging.

Door de spieren en gewrichten op de juiste manier te bewegen en belasten en bijbewegingen te voorkomen wordt er gewerkt aan een optimaal herstel van de aangedane struktuur.

Eerste bezoek

In veel gevallen zal er een op een worden gewerkt in een van de behandelkamers. Zeker bij het eerste bezoek aan de fysiotherapeut waarbij de intake en het onderzoek worden gedaan zijn de privacy en de persoonlijke benadering erg belangrijk.