Bart van den Brekel

fysiotherapeut / manueel therapeut

In 1989 ben ik afgestudeerd voor algemeen fysiotherapeut aan de ‘Haagse Hoge School’ in Den Haag.

Aan het eind van mijn studie heb ik ¾ jaar in Houston Texas stage gelopen en gestudeerd aan de ‘Texas Women University’. Hierna zijn er diverse cursussen gedaan gericht op het mobiliseren van het bewegingsapparaat, zoals: (DAM (3 dimensionale angulaire mobilisatie), Kinetic Controll (houding en spier (musculaire) controle)

Afstudeer project de ‘tennis elleboog’ heeft mij een specialist gemaakt in het oplossen van dit probleem en achillespees/hielspoor klachten.

Een sportieve jeugd heeft mij gestimuleerd om diverse sport/overbelasting gerelateerde klachten serieus te bekijken en in samenwerking met collega’s met dezelfde interesse, specifieke oplossingen te vinden.

In 2009 is de internationale opleiding tot Manueel Therapeut (zie onder) ‘Maitland Concept’ afgerond. Dit heeft mij specialist in klachten van de wervelkolom gemaakt. Ook klachten aan extremiteiten, zoals knie schouder pols etc., behoren tot de expertise van de Fysio-/Manueel therapeut.

Hierna ben ik mij gaan verdiepen in hoofdpijn, kaak en aangezicht klachten. Na een aantal patiënten met goed resultaat te hebben behandeld ben ik door de afdeling speciale tandheelkunde/kaakchirurgie van het Haga Ziekenhuis in Den Haag benaderd en is er een samenwerking ontstaan met Dr C. Saridin kaakchirurg.

Specialisaties:

  • Manuele Therapie;
  • Oro-faciale Therapie (hoofdpijn, kaak en aangezichtsklachten);
  • Houding en Musculaire Stabilisatie.

Bart v.d. Brekel

tel. 070 3477869
mobiel: 06 54685905
bartvdbrekel@mcloudon.com