Rogier Botting

fysiotherapeut, craniosacraal therapeut


Ik ben in 1990 afgestudeerd aan de Haagse Academie voor Fysiotherapie.

Vanuit een achtergrond van veel sport ( Squash, 25 jaar competitie gespeeld w.o. een paar jaar eredivisie en Tennis ( ook hier zo’n 20 jaar competitie) was de stap naar bewegen en gezondheid een logische stap.

Na mijn afstuderen heb ik diverse cursussen gedaan in verschillende richtingen waaronder: Mc Connell Therapie voor de behandeling van knieklachten, Kinetic Control voor het musculair stabiliseren en mobiliseren van de gewrichten en van ,met name, de wervelkolom.

Steeds meer zag ik wat voor invloed lichaam en geest op elkaar hebben en zo ben ik uiteindelijk bij de Cranio Sacrale Therapie terecht gekomen. Door de mens als geheel te kunnen zien , ben ik veel klachten beter gaan begrijpen en kan ik mensen hier goed mee helpen. Andere gebieden die mijn bijzondere aandacht hebben, zijn kaakklachten, schedelklachten( zich vaak tonend in b.v. moeheid, energiegebrek, hoofdpijn )

Tot slot nog een kleine opmerking: fysiotherapie wordt vaak gezien in een klein kader( als een gewricht stijf is of als men pijn heeft in spieren bezoekt men de fysiotherapeut) maar als we het lichaam zien als een totaalplaatje met bindweefselverbindingen als een groot spinnenweb aan de binnenkant van ons lichaam , wordt het al makkelijker om te zien hoe elke dysfunctie ergens een klacht kan opleveren. Schouderklachten kunnen b.v. hun oorzaak hebben in problemen van de lever, om maar iets te noemen. Vanuit de viscerale( organen) therapie kunnen beperkingen en klachten hiervoor behandeld worden.

Voel u vrij om informatie in te winnen of ik iets voor u kan doen.

Rogier Botting

tel. 070 3477869
mobiel: 06 2426 7657
rogierbotting@mcloudon.com