Ziektekostenverzekering

Basisverzekering

De basisverzekering is voor iedereen verplicht en is, hoewel de premie kan verschillen, bij elke zorgverzekeraar hetzelfde omdat de overheid dit heeft bepaald. Bij een aantal “natura”verzekeringen kan het echter zo zijn dat de verzekeraar bepaalt naar welke zorgverlener u moet gaan.

Het grootste deel van de kosten in de gezondheidszorg wordt door de basisverzekering vergoed. In 2024 heeft u op de basisverzekering net als vorig jaar een eigen risico van € 385,-. Alleen bij DSW is het eigen risico € 375,-.

Fysiotherapie wordt maar voor een beperkt deel door de basisverzekering vergoed :

– voor patiënten met chronische indicatie vanaf de 21e behandeling

– 12 keer oefentherapie voor patiënten met arthrose aan knie of heup na verwijzing van huisarts of specialist

– voor kinderen tot 18 jaar maximaal 18 behandelingen per indicatie of volledig bij chronisch

Aanvullende verzekering

Normaal gesproken heeft u dus voor vergoeding van fysiotherapie een aanvullende verzekering nodig. Deze verzekering is niet verplicht en u kunt in de meeste gevallen zelf bepalen hoeveel behandelingen u vergoed krijgt. Voordeel van de aanvullende verzekering is dat u geen eigen risico heeft.

Met het grootste deel van de zorgverzekeraars hebben wij een contractuele overeenkomst gesloten zodat u de behandelingen vergoed krijgt.

Geen overeenkomst of geen aanvullende verzekering

Vanwege de soms onredelijke contracten hebben we met enkele verzekeraars ook voor 2024 geen contract afgesloten. U krijgt in dit geval van ons een rekening die u gedeeltelijk of soms volledig van uw zorgverzekering vergoed krijgt. Heeft u een restitutieverzekering dan wordt de rekening meestal volledig vergoed.

Wanneer u van ons een rekening krijgt betaalt u het bedrag rechtstreeks aan ons. Hierna kunt u de rekening opsturen naar uw zorgverzekering. De verzekering zal een vergoeding niet rechtstreeks aan ons betalen.

Heeft u geen aanvullende verzekering dan dient u de rekening zelf te betalen.

Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie zit in het basispakket en wordt dus altijd (soms gedeeltelijk) vergoed.

Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie

Onze praktijk is direct toegankelijk. Dat wil zeggen dat u geen verwijzing nodig heeft van de huisarts of specialist. Het voordeel is dat u sneller bij ons terecht kunt en dat er meteen met de behandeling gestart kan worden.

Als u zonder verwijzing komt bestaat uw eerste bezoek uit een screening. Hiermee wordt door een aantal vragen en eventueel een kort onderzoek vastgesteld of u voor behandeling in aanmerking komt. Zo niet dan kunt u in overleg worden doorgestuurd naar uw huisarts voor verder onderzoek. Komt u wel voor behandeling in aanmerking dan volgt doorgaans meteen na de screening de eerste behandeling.

Onderstaande tarieven van 2024 zijn van toepassing als uw fysiotherapeut geen contract heeft met uw zorgverzekeraar of als u geen aanvullende verzekering heeft.

Zitting fysiotherapie € 42,00
Zitting incl. toeslag behandeling aan huis € 56,70
Zitting kinderfysiotherapie € 75,00
Zitting kinderfysiotherapie incl. toeslag aan huis € 95,00
Zitting manuele therapie € 50,00
Zitting craniosacraal therapie (1 uur) € 85,00
Zitting acupunctuur € 45,00
Screening € 20,75
Intake en onderzoek na screening € 57,00
Intake en onderzoek na verwijzing € 55,50
Lange zitting met meervoudige zorgvraag € 61,00
Eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek + rapport € 65,00

Contact


Direct een afspraak maken met een fysiotherapeut?

Wilt u snel contact opnemen met ons centrum en direct worden doorverwezen naar de fysiotherapeut die gespecialiseerd is in uw klacht, ga dan direct door naar het afspraakformulier en vul deze in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op !

Medisch Centrum Loudon


Fysiotherapie