Acupunctuur

acupunctuur | MC Loudon

Holistische Zienswijze

Binnen de Traditionele Chinese Geneeswijze wordt de cliënt beschouwd als een geheel van lichaam, energie en psyche welke goed op elkaar en op de omgeving dienen te zijn afgestemd. Blokkades in de psyche en blokkades/energietekorten in het lichaam kunnen processen in het lichaam en psyche verstoren.

In dit licht komen vele aandoeningen (zie www.acupunctuur.nl) in aanmerking voor acupunctuur: hoofdpijn/migraine, pijn/jeuk in het algemeen, overgangsverschijnselen, slapeloosheid, burn-out, depressie, angsten, DETOX (roken, alcohol, overgewicht), maag/darm/blaas/menstruatie/huid problematiek, plasproblemen, obstipatie, allergieën, ademhaling, reumatische aandoeningen, etc.

Acupunctuurwerking

Middels het aanprikken van acupunctuurpunten worden energie en signalen via kanalen in het bindweefsel getransporteerd naar organen, hersenen, ruggenmerg, spieren, bloedvaten, zenuwen etc. De voor de cliënt optimale puntcombinatie doorbreekt stagnaties, blokkades en energietekorten op een krachtige wijze waardoor lichaamsprocessen en geest gebalanceerd worden. Ernstige aandoeningen dienen behandeld/gemonitord te worden door uw huisarts of specialist waarbij acupunctuur wel een ondersteunende functie kan vervullen.

Diagnostiek & Behandeling

Bij de intake maak ik een gedegen differentiaalanalyse op basis van o.a. een vraaggesprek en pols/tong diagnostiek gevolgd door een behandelplan en behandeling waarbij tussen de 4 tot 10 zeer dunne naalden geplaatst worden waarbij eventueel ook ooracupunctuur wordt toegepast. Ter aanvulling krijgt de cliënt adviezen welke het genezingsproces ondersteunen.

Rob Moerman

tel. 06 51140331
r-moerman@planet.nl

Voor meer informatie zie www.acupunctuur.nl.